Maatschappelijke transitie

co2 prijsvraag

De Maatschappelijke Regisseurs (samenwerkings-verband tussen Erik van den Oord en Frans Verouden) pakken diverse projecten op om maatschappelijke beweging te organiseren. In opdracht van Rabobank Het Groene Woud Zuid werd een CO2 prijsvraag in gemeente Oirschot, Best , Son en Breugel uitgevoerd: Een prijsvraag om ondernemers te prikkelen met het thema duurzaamheid aan de slag te gaan. De CO2 footprint voor deelnemers werd opgesteld en geanalyseerd. Daarop volgden duurzame investeringen door de deelnemers. Die ondernemer met de grootste relatieve reductie in CO2 footprint kwam als winnaar uit de bus. Een vervolg is het opzetten van een Community of Practice Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, waarbij ondernemers van elkaar leren op maatschappelijke thema's zoals Milieu, Maatschappelijke verantwoordelijkheid, Wet en Regelgeving en Goed Bestuur. Betrokken organisaties zijn oa. Gemeente Oirschot, Best Wool Carpets en Joriszorg. Lees meer.

Eerste omschakelplannen Natuur Inclusieve Landbouw goedgekeurd

15 februari 2020

Het programma Natuur Inclusieve Landbouw vanuit de Provincie Noord-Brabant is nu bijna een jaar onderweg. In dat jaar ben ik nu met zo’n 25 agrarische ondernemers in gesprek en zijn diverse natuur inclusieve businessconcepten opgesteld. Drie van deze plannen zijn goedgekeurd en worden nu in een formeel bedrijfsplan uitgewerkt. Nog eens een zevental concepten staat op de rol om verder te worden uitgewerkt.

Ondernemerscoach Natuur Inclusieve Landbouw

8 februari 2019

Voor Provincie Noord-Brabant ben ik ingezet als ondernemerscoach Natuur Inclusieve Landbouw. In ondersteun agrarisch ondersnemers in het opzetten van businessconcepten waarbij er balans wordt gezocht tussen aandacht voor bodem, landschap en biodiversiteit en een goed economisch verdienmodel voor de boer 

Omgevingswet: burger aan zet

9 november 2017

De omgevingswet komt eraan en ambtenaren en bestuurders worden al volop getraind. Maar hoe zit het eigenlijk met de ‘omgeving van de Omgevingswet’? Centrale vraag: wat is er nodig, om de samenleving voor te bereiden op de Omgevingswet? Een ding is zeker: zonder succesvol maatschappelijk initiatief en een bloeiende burgerbeweging gaat de Omgevingswet niet werken zoals bedoeld. Wie maakt zich druk om de “professionalisering” van het maatschappelijk initiatief? Daar ligt precies de kern van de werkzaamheden van Frans Verouden. Zie ook mijn verhaal in de inspiratiegids

carebed

De Kracht van New Business Oss

2 december 2016

Carebed kreeg een innovatie voucher overhandigd vanuit het programma Kracht van New Business Oss. Een vernieuwend zorgbed waardoor zorg aan bed drastich kan worden teruggebracht. Ik verzorgde de product presentatie van het prototype.

Voorteindseweg 12
5091TK Middelbeers

06 269 069 81
info@fransverouden.nl
www.fransverouden.nl

© 2016 fransverouden

Delen